2012. március 4., vasárnap

Lenmagkenyér - Tiszta Paleo

A családban hódít a paleo láz! Ezért apró finomságokat mindig készítek a szeretteimnek. Most a lenmagkenyér került porondra.

Hozzávalók:

250 g lenmagliszt
100 g lenmagpehely
100 g szezámpehely
1 evőkanál magkeverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag)
2 evőkanál olíva olaj
3 db tojás
fél csomag sütőpor
1 dl víz
só, bors


Egy tálban összekeverem a lenmaglisztet a lenmagpelyhet, a szezámpelyhet, a magkeveréket és a sütőport. Így megkaptuk a kenyérkénk alapkeverékét. Egy másik tálba szétválasztom a tojásokat. A fehérjét habbá felverem, és félre rakom. A tojássárgáját az olíva olajat és a vizet hozzá keverem az alap keverékhez. Amikor ez megvan, beízesítem egy kis só, és bors társaságában. Az így kapott masszához hozzákeverem (óvatosan) a felvert tojásfehérjét. Egy olajjal kikent tepsibe beleszedem, és 180ºC előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.