2012. március 13., kedd

Tökmagkenyér - Tiszta Paleo

Már régóta kacsintgattam a tökmagliszt felé. De most jött el a pillanat, amikor bátorságot is vettem és a lenmagliszt mintájára elkészítettem a tökmagkenyeremet.



Hozzávalók:

250 g tökmagliszt
100 g lenmagpehely
100 g szezámpehely
1 evőkanál magkeverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag)
2 evőkanál olíva olaj
3 db tojás
fél csomag sütőpor
1 dl víz
só, bors


Egy tálban összekeverem a tökmaglisztet a lenmagpelyhet, a szezámpelyhet, a magkeveréket és a sütőport. Így megkaptuk a kenyérkénk alapkeverékét. Egy másik tálba szétválasztom a tojásokat. A fehérjét habbá felverem, és félre rakom. A tojássárgáját az olíva olajat és a vizet hozzá keverem az alap keverékhez. Amikor ez megvan, beízesítem egy kis só, és bors társaságában. Az így kapott masszához hozzákeverem (óvatosan) a felvert tojásfehérjét. Egy olajjal kikent tepsibe beleszedem, és 180ºC előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.