2013. május 28., kedd

Saslik

Már annyira várjuk a kerti grillezést... Amikor sütjük a saslikot, a grillzöldséget... Az a rengeteg saláta, ínycsiklandozó illatok, szuper társaság... igazán szép nyári pillanatok. Erre a pillanatra várva úgy döntöttem, megcsinálom a saslikot a sütőben forgónyárson! Hááát ő lett a végeredmény!


Hozzávalók:

1 kg csirkemell
45 dkg császárszalonna
2 db cukkini
6 db közepes fej hagyma
2 db paradicsom
1 kg burgonya
4 db közepes fej gomba
só, bors, mustár, rozmaring, olaj

A pác elkészítésével kezdem. Egy üveg edénybe teszek legalább 2,5 dl olajat, és 2-3 evőkanál mustárt. Amikor az alapanyagokat felszeleteltem sóval és borssal bedörzsölöm és utána mehet a páclébe. 
A csirkemellet, a császárszalonnát felkockázom. A hagymákat és a paradicsomot negyedekre, a cukkinit félkör alakúra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, és az elkészített pácba tesszük. Az a jó ha sokáig tud az alapanyag a pácban pihenni! Akkor lesz igazán finom! Ízlés szerint a pálcikára húzzuk a hozzávalókat, és grillrácson vagy forgónyárson aranybarnára sütjük.
Én a forgónyársas verziót választottam így a forgónyárs alá betettem a megmosott burgonyát egy tepsiben. Ami a húsból kisül finomság így a burgonyát gazdagítja! A burgonyához só, bors, rozmaring kombinációt használtam. A végeredmény magáért beszél!