2013. június 10., hétfő

Tepertős keksz - Zabpehelylisztből

Egy igazi különlegesség! A családban nagy sikert aratott! Próbáld ki Te is!


Hozzávalók:

45 dkg zabpehelyliszt
2 evőkanál zabkorpa
30 dkg darált tepertő
5 evőkanál olíva olaj
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
2 dl tejföl
só, törött színes bors

A zabpehelylisztbe keverjük a zabkorpát, a sütőport. A darát tepertőt egy külön edényben összekeverjük az olívával, a tojással, és a tejföllel. A két edény tartalmát összedolgozzuk úgy hogy, egy rugalmas tésztát kapjunk, majd sóval és borssal ízesítjük. Hideg helyen pihentetjük 20-30 percet. Ekkor lisztezett deszkára helyezzük, kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással, és őrölt borssal díszítjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 150ºC lassan megsütjük.