2012. június 3., vasárnap

Fokhagymás-spenótos-tonhalas lepény / Lenmaglisztből

Egy igazán ízletes és gyors lepény. Akár vacsorára, vagy reggelire egy biztos választás.


Hozzávalók:

250 g lenmagliszt
100 g lenmagpehely
100 g szezámpehely
1 evőkanál magkeverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag)
2 evőkanál olíva olaj
3 db tojás
fél csomag sütőpor
1 dl víz

3 marék spenót levél
4 fej mogyoróhagyma
1 db aprótott tonhal konzerv olíva olajjal
só, bors, fokhagyma


Egy tálban összekeverem a lenmaglisztet a lenmagpelyhet, a szezámpelyhet, a magkeveréket és a sütőport. Így megkaptuk a kenyérkénk alapkeverékét. Egy másik tálba szétválasztom a tojásokat. A fehérjét habbá felverem, és félre rakom. A tojássárgáját az olíva olajat és a vizet hozzá keverem az alap keverékhez. Amikor ez megvan, beízesítem egy kis só, bors apróra vágott mogyoróhagyma, és zúzott fokhagyma (nálunk ez 8-10 fej) társaságában . Az így kapott masszához hozzákeverem (óvatosan) a felvert tojásfehérjét. Lobogó sós vízben a spenótot megpuhítom, ez kb.: 8-10 perc. Amikor ez megvan, leszűröm és apróra vágom, majd hozzákeverem a tonhalkonzervet. Ezt a spenótos tonhalas keveréket a kenyérhez keverem és egy olajjal kikent tepsibe beleszedem. 180ºC előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.