2015. október 28., szerda

Olasz ciabatta aszalt paradicsommal, tiroli speckkel, kecskesajtos ruccola salátával, és kapros- tormás mártogatóssal

A nyári pillanatokat felidézve  készült a következő olasz ciabatta aszalt paradicsommal, tiroli speckkel, kecskesajtos ruccola salátával, és kapros- tormás mártogatóssal. Isteni finom lett! Próbáld ki Te is! 


Hozzávalók:

Ciabatta:
2 kiskanál porélesztő
1 kiskanál gyümölcscukor
4,5 dl meleg víz
6 evőkanál extra szűz olívaolaj + a tésztára
50 dkg szójaliszt
2 evőkanál rostmix
2 kiskanál só
4 szárított paradicsom
2 szál friss rozmaring

Az élesztőt és a gyümölcscukrot 2 dl meleg vízben felfuttatom. Hozzáadom az olívaolajat. Az élesztőhöz hozzákeverem a lisztet, majd 10 percig dagasztom. Apróra vágott aszalt paradicsomot rozmaringot a tésztához keverem és még 1 percig dagasztom, majd 1 óráig kelesztem meleg helyen. A tésztából 4 zsömlét formázok, a tetejét három helyen bevágom. A sütőt előmelegítem 200C fokra és 20 perc alatt megsütöm, majd rácsra téve szobahőmérsékleten kihűtöm.

Ruccola saláta:
20 dkg ruccola
10 dkg kecskesajt (zöldfűszeres)
póréhagyma
6 db koktél paradicsom
3 db piros retek
10 dkg sonka
olíva olaj, fokhagyma, színes bors őrölt

A ruccolát és az apróra vágott kecskesajtot, felkarikázott póréhagymát, paradicsomot, retket, sonkát összekeverem. Nyakon öntöm olívával, és összekeverem zúzott fokhagymával. Majd jó sok színes borsot őrölök a salátámra.

Mártogatós:
2 dl tejföl
2 evőkanál torma
2 teás kanál apróra aprított friss kapor
színesbors őrölt
2-3 gerezd zúzott fokhagyma

Az összes hozzávalót összekeverem, és kis poharakban tálalom.