2015. október 23., péntek

Vaníliás túrós kalács, túrókrémmel és őszibarackdzsemmel

A képen látható süti szénhidrát értéke egy közepes alma szénhidrát értékével egyezik meg!!!


Hozzávalók:

Kalács tészta:
12 evőkanál szójaliszt
2 evőkanál rostmix
2 tojás
5 evőkanál eritritol/xilit/nyirfacukor
1 kávéskanál gyümölcscukor
1 dl olaj (2 evőkanál kókuszzsír)
1 dl tej
fél tasak élesztő
egy csipet só

Töltelék:
25 dkg túró
3 evőkanál eritritol/xilit/nyírfacukor
1 késhegynyi vanília por
1 csipet fahéj
xilites őszibarackdzsem

Az élesztőt kevés tejben megfuttatom. A lisztet, rostmixet, eritritolt, tejet, tojásokat és az élesztőt összedolgozom.  A kapott tésztát három részre osztom, és fonott kalácsot készítek belőle. Zsírozott tepsibe 1 órára pihentetem és előmelegített sütőben megsütöm kb. 170C fokon. Addig sütöm míg aranybarna nem lesz.

A túrót az eritritolt (porrá őrölt) és a késhegynyi vanília port összekeverem.

Amikor megsült és kihűlt a kalács felszelem, majd a túrót ráteszem. A túró tetejére felhalmozom a dzsemet és meghintem fahéjjal.