2015. június 23., kedd

Mákos isler házi vaníliás eperlekvárral

Nálunk a mák az egyik kedvenc alapanyag. Ami ebből készül... jöhet minden mennyiségben.



Hozzávalók:

100 g szójaliszt vagy Dia Wellness Zéro 6 lisztkoncentrátum
15 g rostmix
35 g zabpehelyliszt
50 g búzasikér
150 g teavaj
2 evőkanál eritritol / nyírfacukor
2 darab tojássárga
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom kifacsart leve
3 evőkanál darált mák

Töltelék:

cukormentes lekvár (ízlés szerint)

Máz:

150 g cukormentes csokoládé / steviás vagy nyírfacukros csokoládé
50 g teavaj

A szójalisztet, rostmixet, zabpehelylisztet, búzasikért, darált mákot, eritritolt, és a citrom reszelt héját összekeverem. Hozzárakom a kockára vágott teavajat, és tojássárgáját, majd a citromlevet. Addig gyúrom a tésztát amíg össze nem áll. Ha ez megvan akkor 1 órára a hűtőben pihentetem.

Az idő leteltével kinyújtom a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kiszúrom a kis korongokat. 180C fokos sütőben 10-12 percig sütöm (aranybarnára). A sütés végeztével megtöltöm a lekvárral, és összeforgatom.

A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztom, és az islereket megcsurgatom vele.